Werknemers in de zorgsector zijn niet positief over de toekomst. De kwaliteit van de zorg staat onder druk en de helft denkt na over een baan buiten de zorg. Dat is de uitkomst van de Nationale Enquête 'Werken in de Zorg' uitgevoerd door zorgverzekeraar Menzis.
Bijna tweederde van het personeel verwacht
en dan willen ze NOG MEER gaan bezuinigen???
Wat gaat Menzis hier aan doen?
Met welk doel/ achterliggende gedachte heeft Menzis dit onderzoek gedaan?
Ik ben het met al de reacties helemaal eens. Er valt nog veel te bezuinigen in de kantoren en het papierwerk.
Ben al 20 jaar werkzaam in de thuiszorg maar het wordt het er niet leuker op. De TNT post brengt s`avonds in sommige gebieden de pakjes samen rond. Wij rijden sinds kort nachtdiensten ALLEEN. In de meest afgelegen en donkere gebieden. Ja Bezuiniging !!!!!!
Verpleegkundige, een pracht beroep,wat VEEL meer respect en waardering verdient,ze komen alleen in de krant als ze van zich laten horen,op een negatieve manier. .
Dat werkt niet:Mensen doen niet wat je zegt maar mensen doen wat je doet.
Laat zien wat je doet en laat ze meewerken , niet KIJKEN van achter een bureau,,e-mail,t.v.etc
Zelf werkzaam in de Zorg vanaf 1970 , en heb de Burocratie in al die jaren alleen maar zien toenemen. Het is toch te gek voor woorden dat Verpleegkundigen/Verzorgenden van de acht ( 8 ) uur dat ze op de werkvloer actief zijn twee ( 2 ) uur bezig zijn met de zorg v/d Client en de rest van de tijd bezig zijn met administratie; vergaderen; werkoverleg; commissie-werk;de spoelkeuken; transport ; etc..Jaren geleden was er een discussie over Veranderingen in de Zorg en gaan werken met Functie-differentatie ; 2e;3e deskundigheidsniveau s ; etc.het resultaat is , dat we jaren later er nog over praten , ten koste van de Kwaliteit van Zorg. De Minister en Bestuurders laten het allemaal maar gebeuren.De Tweede Kamer kijkt toe en laat het allemaal gebeuren. Ik ben benieuwd naar 9 juni 2010.
Ja dat is een logisch gevolg van de bureaucratisering van de afgelopen jaren. Dan lees ik elders ook nog dat dhr. Klink schrikt van het onderzoek. Hoe ver staan de huidige politiek en alle bijbehorende administratieve instituutjes toch van de werkelijkheid af? Ver, heel ver.
Het antwoord is heel simpel:
Minder regeltjes, één soort aanbresteding voor de AWBZ en één voor de WMO. Geen onderscheid meer voor elk zorgkantoor en elke gemeente.
Geen minutenregistratie, geen bonussen en vooraf ingestelde kortingen, geen percentielen.
Opheffing van het CIZ en schaf die eigen bijdrage ook af. Dan blijft er een netto bedrag over voor het leveren van zorg. Het kost de staat geen cent meer, maar het is gelijk 30 tot 40% efficiënter. Ok dan, voor het geval er misbruik wordt verwacht, is het wellicht wenselijk, dat er een actief controlerende instantie toezicht houdt. Dan hebben de B. Vissertjes en J. Bijpostjes geen vrij spel.