Grote zorgverzekeraars scharen zich opvallend snel achter de mening van minister Schippers, die vindt dat winsten moeten worden gestoken in verlaging van de premie. De grootste zorgverzekeraar Achmea wijst erop dat niet verhogen van de premie en investeren in zorginnovatie ook leiden tot “minder geld op de plank”.
Niet investeren in zorgvernieuwing zal op
De binnenlandse corruptie is evenredig paradijselijk aan ons buitenlandse belastingregime.
En waar zitten de belangrijkste lobby-isten voor deze praktijken. ? ? ? In de EERSTE KAMER die barst van de BELANGENVERSTRENGELINGEN .
Politici, bestuurders en nu dus ook zorgverzekeraars gaan in hun minachting naar de burger inmiddels zover dat ze denken dat we alles geloven en alles maar doen wat ze zeggen.
Ik kan niet voorspellen, maar toch durf ik een fikse poging te wagen: de premie gaat NIET omlaag en zal — helemaal in het kader van de voor de gekhouderij van de burger — omhoog gaan of minder stijgen dan aangekondigd of noodzakelijk (met die uitlating kun je met de premie doen wat je wil); als je de premie met 10 euro per maand wil verhogen, kondig je aan dat die eigenlijk met 18 euro moet stijgen.
In hun 2e villa in Toscane zitten ze zich dan kapot te lachen.
Droom maar lekker door.
De premies hadden dit jaar al veel meer omlaag gemoeten in verband met de fikse verhoging van het eigen risico. Dat eigen risico betalen we ook aan de zorgverzekeraars.
Het is nauwelijks interessant of zorgpremie omlaag gaat. Wel of de kosten voor dit zorgstelsel omlaag gaan en eerlijker verdeeld worden. In 2013 betalen we ±5000 E/burger aan dit veel te dure zorgstelsel. Premie gaat op commando met een paar tientje omlaag en iedereen is weer blij?
En het totaalbedrag waarmee Schippers de zorgpremie in 2014 omlaag krijgt is lager dan de acquisitiekosten van de zorgverzekeraars die van de ECB “bankje’ moeten spelen en ruim 9 miljard hebben opgepot als solvabiliteitseis.